dimarts, 17 de març del 2015

ELS MICOS



Els nens i nenes de P3 ja  hem fet el nostre primer projecte.
El treball per projectes és una metodologia de treball  on l’infant té un paper actiu en el seu aprenentatge. Treballar d'aquesta manera ens permet desenvolupar les capacitats necessàries per a provocar aprenentatges autònoms i acompanyar als alumnes a aprendre a ser crítics, a pensar, a comunicar, a ser capaços de cercar la informació que necessitin, a tenir iniciativa, a gaudir del treball en equip... Els nens i nenes aprenen a aprendre.

Feu clic per veure les fotos
Aquí podeu veure una mostra de tot el què hem après en el nostre primer projecte:


               
ELS MICOS






El tema sorgeix de la necessitat de donar nom a la classe i el projecte de treball de l’interès que anaven mostrant els nens per saber més coses sobre el nom triat.
                                                                             
FEM HIPÒTESI. Què sabem del tema?  i Què volem saber?

Fem una conversa per saber les idees i informacions que tenen els infants sobre els micos. 

Sorgeixen algunes preguntes i expliquen algunes experiències pròpies que anem anotant . També sorgeixen alguns punts de vista diferents i decidim que caldrà investigar-ho per saber qui te raó.

 
Compartim informació portada de casa
compartim informació
Fem un índex per temes que serà el nostre guió de treball i preparem un mapa conceptual on posarem tot el que sabem i anem aprenent dels micos.







Recerca d’INFORMACIÓ.
Entre tots decidim de quina manera podem saber totes les preguntes que ens hem fet i decidim fer-ho saber als pares per a que ens ajudin a buscar informació i material.
Tota la informació i material que aporten s’ensenya als companys, així descobrim algunes respostes a les preguntes fetes i en sorgeixen d’altres que anirem resolent. Es crea un espai per a que el puguin agafar quan vulguin.
Serà el punt de partida de la nostra investigació.

Feu clic per a escoltar com comparteixen la informació trobada amb els companys.

Cerca d'informació amb 
grups cooperatius












Iniciem els infants en el treball cooperatiu per analitzar la informació i comprovar, verificar i contrastar totes les preguntes fetes. Així tothom aporta informació i aprèn dels altres.

Expliquem als companys
la informació trobada




 
 També  hem fet activitats en gran grup, en parella i alguna individual, sempre donant prioritat a les activitats vivencials (experiments, manipulació, representació…)
Micos grans i petits- Ens mesurem
La boca és com la nostra





Com es mouen els micos



A partir de les nostres investigacions posem en comú les conclusions tretes i anem preparant un power que ens servirà per reflexionar sobre el que anem aprenent.


A través del mapa conceptual posem en comú els aprenentatges fets en les nostres recerques.
Mapa conceptual amb tota la informació

Amb el power que hem anat elaborant i algunes de les fotos de les activitats, fem un dossier que servirà per explicar a les famílies les experiències i el procediment que hem seguit en el projecte.
Amb aquest projecte hem aprés moltes coses dels micos, però també hem aprés una mica a treballar en grup, a escoltar l’opinió dels altres i a compartir.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada